راهبرد نجات اقتصاد ایران ( 570 ) انتخابات 1402 نمایندگان مجلس بایدها و نبایدها؟

ساخت وبلاگ

هفته گذشته اولین گام انتخابات مجلس شورای اسلامی با ثبت نام نزدیک به پنجاه هزار نفر انجام شد برای هر کرسی نمایندگی 170 داوطلب این خود یک فرصت و در بطن موضوع یک فاجعه است؟

استقبال بسیار بیش از نرم محلی و جهانی گویای دو مشکل اساسی است یا داوطلبان حد و حدود را نمی شناسند یا اینکه منافع نمایندگی آنقدر زیاد است که به تمام مشکلات و ناملایمات آن می چربد.اگر چه دو جناح سیاسی کشور برای تصاحب کرسی ها لشگر کشی کرده اند حتی اصلاح طلبان که دعایه تحریم را هم دارند بسیاری اشخاص ناشناس روانه ثبت نام کرده اند.

باید اذعان کرد هردو اما کفه منافع مادی و سیاسی بسیار سنگینتر است.

خوب سوال اینجاست چرا اینگونه شد؟

چند سال پیش یکی از روزنامه های مطرح کشور کایکاتوری را چاپ کرد که یک نماینده مجلس با موتور گازی درب داغون به مجلس می رود با بنز آخرین مدل باز می گردد. این خود گویای فاجعه پیش آمده است چه شده که منافع کشور در مجلس اینچنین معامله می شود؟

قوانین بالا دستی نظارت چرا وجود ندارد.

اگر بگوییم مجلس خود قوانین نظارت بر نمایندگان تصویب خواهد کرد یا قبلا کرده مشکل تعارض منافع وجود دارد کدام کشور در دنیا سراغ دارید چنین موضوع احمقانه ای را قبول کرده باشد غیر از کشورهای بسیار عقب مانده ؟

متاسفانه چنین قوانینی وجود ندارد یا بسیار ناقص و ناکافی .

صرف این حجم عظیم کاندیدا ها نمی توان گفت که استقبال خوبی از انتخابات شده است چون هنوز تا پایان کار وقت زیادی مانده کار زیادی مانده که باید طی شود؟

قسمت دوم قضیه بضاعت اندک ثبت نام کنندکان است منظور از بضاعت اندک قلت سواد اطلاعات معلومات سیاسی حقوقی تاریخی و حتی اسلامی است.

اگر چه با انبوه مدارک تحصیلی روبرو هستیم اما تاریخ نشان می دهد نمایندگان مجلس اول که بیش از 56 نماینده زیر دیپلم داشت بسیار با سواد تر از نمایندگان مجلس چند دوره اخیر بودند؟

همین تصویب مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد مصداق تعارض منافع بوده و هست چرا که بنیانگذاران انقلاب شرایط سهلی برای نمایندگی قرار دادند که حاکمیت راه را بر کاندیداهای مختلف نبندند .

حتی متن مذاکرات تصویب همین بند مدرک تحصیلی نشان می دهد بیم جلوگیری و ممانعت وجود داشته؟

اما نظازت فرا قوه ای حاکمیتی حکم می کند نمایندگان بعد از انتخاب  تحت نظر بیشتری قرار گیرند تا امکان سوء استفاده نباشد ؟

حتی در بعضی کشورهای اروپایی دریافت یک هدیه ناقابل مانند گلدان مصنوعی و طبیعی زیر بیست یورو هم ممنوع است و نماینده باید دریاقت هدیه گزارش کند از چه کسی گرفته بابت چه بوده حتی هدیه فامیلی خواهر به برادر یا پدر به فرزند ممنوع یا باید از طریق ناظر و هیئت نظارت انجام گیرد؟

چقدر حساسیت وجود دارد درستش هم همین اینست اینجا یک اتومبیل خارجی هدیه شده آب هم از آّب تکان نخورده خانه شغل استخدام سکه طلا بیشترین موارد مطرح در بسیاری از موضوعات مناقشه برانگیز است؟

تاریخ مجلس ایران نشان می دهد بیشترین هدیه ها در مورد استیضاح وزراء پرداخت شده که نقص بزرگی است

نکته دوم نمایندگان عدم کفایت اطلاعات معلومات در موارد موضوع قانون مورد تصویب است؟

وقتی از 280 نماینده فقط ده نفر می تواند در مورد قانون محدودیت های پلتفرمهای خارجی بحث کند یا نظر بدهد ( اجتهاد کند ) معلوم است بار قانونی و پشتوانه فکری و ثبات تصمیم گیری آن بسیار محل اشکال است؟

من هنوز هم اعتقاد دارم از کاندیداها باید امتحان کتبی گرفته شود تا سطح سواد آنان مشخص شود حداقل پنجاه درصد کسانی که حداقل های لازم نداشته اند حذف شوند.

بیشترین حساسیت باید در مورد سواد رسانه ای سیاسی قوانین سابق و حتی تاریخ سیاسی 250 سال اخیر ایران و جهان باید باشد متاسفانه در این موارد هم شاهد حفره های تاریکی عظیمی هستیم؟

اصلا اعلام لیست های جناحی بیشترین ضربه را به استقلال مجلس و نمایندگان زده است؟

لیست های که نه بر اساس لیاقت و منافع کشور که بر اساس منافع جناحی امکان رای آوری امکان تصاحب جناحی تنظیم شده و می شوند؟

خبر متقن دارم افرادی که حتی ممکن است در برخی لوایح استقلال رای داشته باشند و خلاف نظر جناح مربوطه رای دهند از لیست ها حذف می شوند.

خطر بعدی نفوذ دامنه دار مافیاها در تصمیم گیری های نمایندگان است؟

بارها دیده شده که سخنرانی های غرایی نمایندگان داشته اند بر علیه خودرو سازان یا خوراک و رانت صنایع و غیره که با احسن احسن قریب به اتفاق نمایندگان روبرو شده اما در لحضه رای گیری خلاف جو مجلس موضوع رای نیاورده و بیشتر به منفعت خودرو سازان و رانت بران تمام شده ؟

این نمایش جلو دوربین ها و رای های زیر میز چه مفهومی دارد بگذارید بدون پرده صحبت کنیم  نظارت کافی وجود ندارد هم از نوع قانونی هم از نوع مخفی .

آفت دیگر مجلس نمایندگان شغلی هستند پزشکانی که برای پزشکان رای جمع می کنند قانون می نویسند  سهمیه رانت اختصاص می دهند همینطور برای منطقه ای خاص یا قرار دادی خاص یا واگذاری خاص و شرکت گسترده سینه چاکان ذینفع؟

آفت بعدی دخالت مکرر نمایندگان در عزل و نصب ها است؟

افت بعدی دستور دادنهای نمایندگان به وزراتخانه ها و ادارات است چه برای مجوزها یا استخدامها یا واگذاری ها ؟

همه این مشکلات نیاز به قانون چارچوب و الزامات قوه ای و فرا قوه ای است 

این آفت ها مجلس را در بعد تصمیم گیری آسیب پذیر و خنثی خواهد کرد؟

اینجاست که داستان هجوم قومی جناحی سیاسی به ثبت نام مشخص می شود .

موضوع بعدی تعداد نمایندگان می باشد طبق قانون قرار بوده هر ده سال با توجه به افزایش جمعیت و مهاجرت مردم تعداد نمایندگان مجلس افزایش پیدا کند ظاهرا دولت علاقه ای به این بند ندارد چون افزایش نمایندگان یعنی افزایش بودجه مجلس افزایش حقوق افزایش امکانات همگی اینک در معذوریت قرار دارند؟

اگر چه افزایش نمایندگان می تواند به افزایش کارایی افزایش دانش و محتوای مجلس ختم شود منتها با رویه فعلی این موضوع امکان پذیر نیست؟

یکی از مشکلات نمایندگی مجلس همین لیست های جناحهای سیاسی است که برای کشور مخاطره آمیز شده است؟

جناحها به کیفیت کار توجهی ندارند اصلا چگونه امکان پذیر است مردم تهران 30 نفر در لیست از لحاظ صلاحیت بررسی کند لذا شاهد رای گیری فله ای خواهیم بود .

پیشنهاد دارم مناطق 22 گانه شهرداری تهران هر کدام یک نماینده شهر ری 2 نماینده و مناطق حاشیه شهر یک نماینده مستقل داشته باشند تا هم شناسایی مردم راحتر صورت بگیرد هم از لیست های فله ای جلو گیری شود

حتی شهرهای بزرگ مانند مشهد شیراز اصفهان هم برای مناطق شهرداری نماینده داشته باشیم.

موضوع اصلی مغفول مانده در انتخابات مهندسی "کیفیت" "ساختار" "آرایش فقهی " "آرایش تخصصی" نمایندگان است؟

کاربرد مجلس تصمیم گیری در سخت ترین مهمترین موضوعات کشور و طرح قوانین  جاری اقتصادی سیاسی و آینده نگری برای هشتاد پنج میلیون نفر است؟

این سازمان نیاز به چه تخصص های دارد؟

این ماشین سیاسی فرهنگی اجتماعی نظامی دیپلماسی برای راه بری به چند مهندس ساختمان یا رایانه یا الکترونیک یا فقیه کامل و دکتر نیاز دارد

اصلا چارت سازمانی چیست نقش راه کجاست؟

مگر می شود برای مهمترین مرکز تصمیم گیری کشور حداقل ها را نداشته باشیم؟

متاسفانه باید گفت نداریم نه تنها نداریم بلکه ابتدایی ترین شکل درخواست بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران  امام خمینی را هم سر لوحه کار قرار ندادیم؟

ایشان می گفتند ما برای مجلس احتیاج به نمایندگانی داریم که مطلع بر اوضاع سیاسی جهان باشند کشور در مقابل دنیا راهبری کنند مجلس نیاز به متخصصین مختلفی است که کشور به آنها نیاز دارد. (صحیفه نور جلد 7 ص 13 )

فقط تفسیر همین دو جمله کافی بود تا مجلس دست به انتشار تخصص های مورد نیاز بزند؟

با توجه به کمسیونهای مختلف مجلس پیشنهاد زیر می تواند مبنی فراخوان کاندیداهای مختلف باشد؟

آنچه که نیاز هست فراخوان بشود نه آنکه از 280 نماینده مجلس 80 عدد معلم 70 عدد روحانی 45 عدد فعال اسلامی هیئتی و باقی هم بصورت دیمی انتخاب شده باشند؟

نتیجه کار مشخص است بعد از تشکیل مجلس تازه می فهمیم 13 کمیسیون تخصصی مجلس فاقد داوطلب موثر و مطلع و کامل است؟

کمیسیونهای 1- آموزش و تحقیقات 2- کمسیون اجتماعی 3- اقتصادی 4- امنیت ملی و سیاست خارجی 5-انرژی 6-برنامه بودجه 7-صنایع و معادن

8-عمران 9-فرهنگی 10- کشاورزی آب منابع طبیعی

همواره با نقص و فقدانها تشکیل شده و نمایندگان مدعی حرفی برنامه ای برای مطرح گردن نداشته اند؟

این موضوع ثابت می کند باید برای پذیرش حداقل ده متخصص کامل در هر کدام از موارد بالا باید سهمیه قائل شد حتی نماینده از قبل برای کمیسیون مربوطه خود را کاندید کند؟ ارزیابی شود.

چه اشکالی دارد مجلس اعلام کند تعداد کاندیداها در مورد کشاورزی منابع طبیعی و آب نیاز به بیست یا 30 یا 50 کاندید دیگر داریم؟

یا اصلا برای هر کمیسیون از قبل 50 کاندیدا ثبت نام شود ( کاندیذای متخصص مطرح با علم و دانش روز)

این مختصری از مشکلات ما است در طرح و تصویب قوانین امید است مورد توجه قرار گیرد؟   

راهبرد نجات اقتصاد ایران ( 64 ) رشد سرطانی فساد در 3 دولت اخیر...
ما را در سایت راهبرد نجات اقتصاد ایران ( 64 ) رشد سرطانی فساد در 3 دولت اخیر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4nejataqtesadf بازدید : 39 تاريخ : يکشنبه 5 شهريور 1402 ساعت: 13:02