راهبرد نجات اقتصاد ایران ( 572 ) مانیتورینگ اقتصاد ایران کجاست ؟

ساخت وبلاگ

اصطلاح مانیتورینگ از سال 1950 برای مدیریت کنترل و ردیابی مشکلات یک سیستم طراحی و عملیاتی شده است در واقع مانیتورینگ عملی است برای مشاهده وضعیت یک سیستم  وضعیت لحظه‌ای سرور و سایت و شبکه یا به طور کلی آپتایم سرور مطلع شوید و گزارش لحظه‌ای خطاها و عیوب و مشکلات شبکه یا سیستم خودتان را ملاحظه کنید و گزارش کامل و دقیقی به صورت جامع در اختیار داشته باشید.

در واقع وقتی یک مدیریت کامل  است که شما چنین گزارشاتی را لحضه به لحضه در مقابل خود داشته باشید تا بتوانید فورا تصمیم بگیرید مشکلات را برطرف کنید کل سیستم نظارت و رهبری مدیریت کنید؟

این نمایشگر در صنعت در ارگانهای دولتی و خصوصی بسیار کاربردی و حتی الزامی است حالا نه لزوما" سیستم دیجیتال اما امروزه از واجبات مدیریت یک سیستم به شمار می آید حتی در یک شرکت یا مغازه کوچک هم می تواند انقلابی در مدیریت به پا کند؟

داشتن یک تصویر درست از وضع کمک اصلی به هدایت و تصمیمات مقتضی و لازم خواهد بود؟

حالا تصور کنید شما یک مریض در حال احتضار دارید سیستم مانیتورینگ اینجا حالت حیاتی به خود می گیرد داشتن تمام علائم حیاتی از قبیل فشار خون نبض ضربان قلب مقدار اکسیژن خون سطح هوشیاری مریض تنفس و غیره ذالک چقدر اساسی است برای پزشک و پرستاران درمان کننده مریض اگر این سیستم نباشد در واقع دیگر اتاق مراقبت های ویژه iCU وجود ندارد بلکه اتاق مرگ وجود دارد.

حالا اگر این مریض اقتصاد'>اقتصاد ایران'>ایران باشد ؟

آنوقت پی خواهید برد موضوع چقدر حیاتی و مهم است که نه جان یک انسان که جان 85 میلیون نفر در بین است؟

اگر اقتصاد ایران امروز سرش را زمین بگذارد ( که دارد می گذارد ) چند نفر از بین خواهند رفت چند میلیون راهی قبرستان چند میلیون راهی تیمارستان چند میلیون آواره خیابان خواهند شد چقدر آسیب های اجتماعی خواهیم داشت؟

پس موضوع خیلی مهمتر از جان یک انسان که جان یک ملت در بین است.

اما اگر بگویم چنین سیستم مراقبتی وجود ندارد شاید خنده تان بگیرد جان کلام اینست که چنین سیستمی وجود ندارد از اول انقلاب هم وجود نداشته هرچه شده تا کنون مانند کشت دیم بوده خود سرانه یا کمی بیشتر هدایت کور کورانه بوده است؟

دلیل قاطع دارم که چنین بوده و هنوز هم هست.

شرکت دام زیاران با قدرت پرورش یک میلیون دام سبک وسنگین مانند یک زائده مانع کار در سالیان گذشته به چندر قاز دست به دست شد به بانکها واگذار شد بعد هم چپاول نابود شد شرکتی که از نان شب هم برای امنیت غذایی ایران واجب تر و لازم تر بود هنوز هم هست .

اصلا دولت ندانست این شرکت به این عظمت چیست چه کاربردی دارد درست مانند آن روستایی که یک موبایل باطری تمام شده را در کوه پیدا کرد بود فکر کرد بهترین وسیله برای پرتاب کردن و بازی روی آب است.

شرکت کشت و صنعت لرستان با دو هزار هکتار زمین حاصلخیز هم همینگونه از بین رفت به بخش خصوصی واگذار شد؟

شرکت تولیدی کفش ملی ایران با 14 هکتار مساحت که یک فقره تولید آن دو میلیون پوتین چرمی بود برای ارتش شوروی سابق به همین گونه از بین رفت؟

شرکت های تولیدی بزرگی در زمینه آرد سیلو طیور دام یکی پس از دیگری در سالهای گذشته و حتی سالهای اخیر نابود شدند که هریک به تنهای می توانستند امنیت غذایی چند میلیون نفر تضمین کنند.

اصلا چرا گذشته بگذارید همین اکنون بررسی کنیم در حالیکه کشور با کمبود شدید شکر و قند روبرو است در سه سال گذشته شرکتهای کشت صنعت قند و چقندر بزرگی که با کمبود اعتبار و فعالیت ناچیز در حال گذران وو حتی تعطیلی روبرو شدند مواجه هستیم.

از 44 شرکت بزرگ تولیدی کشور فقط 35 شرکت با ظرفیت کم حتی 20 درصد مشغول کار هستند.

شرکت کشت صنعت هفت تبه خوزستان با کمبود نقدینگی حتی تعطیلی چند ساله را تجربه کرد واگذاری ناموفق و اینک کج دار مریض فعالیت می کند آن هم با یک دهم ظرفیت سالانه ؟

فقط 3 یا 4 هزار میلیارد تومان اعتبار بانکی می توانست تا دو میلیون تن از تقاضای 2/5 میلیونی کشور در داخل فراهم کند؟

در زمینه تهیه نهاده های دامی اصرار به واردات آن هم فقط به وسیله دو نفر آقایان "م" و"الف" کل سرمایه گذاری انجام شده در این دو صنعت کشور در معرض ورشکستگی و تعطیلی کامل قرار داده است؟

نا بخردی کامل در امنیت غذایی تولیدات داخلی در عین تحریمها از کجا نشات می گیرد؟

نه تنها سیستم مرکزی مانیتورینگ وجود ندارد که این کاستی ها در آن نمایش داده شود بلکه پزشک و مدیریت برای کل سیستم هم وجود ندارد.

نه اینکه به طور کامل وجود ندارد هست اما غیر فنی غیر متمرکز غیر فعال بخشی و حتی ناحیه ای اداره می شود؟

وزیر اقتصاد شده است وزیر امضاء و وزیر شعار وزیر جهاد کشاورزی شده تدارکات چی بخش خصوصی وزیر صنعت معدن شده وزیر روابط عمومی مصاحبه و همگی شده اند به پنچر گیر مشکلات قبل بر کار احاطه ندارند مسئولیت بخشی دارند با هم هماهنگ نیستند 

هر کدام دید بخشی دارند فاقد سیستم کلی و مدیریت بهینه هستند؟

اصلا امروز در دنیا کل دولت و نخست وزیر رئیس جمهور مدیریت مانیتورینگ اقتصاد را به عهده دارند یعنی تمام وزراء مامور اجرای اوامر و دستورات متمرکز دولت در بخش خود هستند.

اولین ماموریت کل دولت مدیریت راهبردی اقتصاد به عهده دارد و کوچکترین کاستی در این مدیریت برکناری و عدم رای دولت را بدنبال دارد.

بنا به دلایل زیادی این بخش در دولت رئیسی تعطیل است نه رئیس جمهور مرد اینکار است نه معاون اول .

معاون اول حتی نقش هماهنگی بین وزراتخانه ها را با کندی و غیر فعال اجراء می کند.

وقتی یک کمبود در بخشی از اقتصاد وجود دارد اگر به موقع مانیتورینگ شود و سریع برای جبران آن تصمیم گیری شود شاهد این همه کاستی نخواهیم بود؟

اینک با توجه به تجمیع مشکلات گذشته اقتصاد با خطرات عظیمی روبرو هست اگر اکنون برای آن چاره جویی نشود فردا دیر است نه فردای سال دیگر منظور از فردا 12 ساعت دیگر است .

بگذارید یک برش از گوشه اقتصاد فعلی بازبینی کنیم تا منظور کامل کالبد شکافی شده باشد.

اینک دولت دست با اتخاذ سیستم انقباضی شدید زده تا تورم کنترل کند.

تمام بانک ها سیستم وام دهی تعطیل کرده اند اقتصاد بازار به کلی تعطیل شده گردش مالی به شدت افت کرده است.

این حالت بسیار خطرناک برای اقتصاد ایران فعلی است. چرا؟

چون اقتصاد ایران بخصوص بخش خصوصی و واحدهای تولیدی پس از تحریمها به شدت ضعیف شده و حالت ناترازی بخود گرفته اند.

فقط بانک ها نیستند در معرض ورشکستگی قرار دارند نیمی از بازار و کارخانه های تولیدی به علت عدم گردش مالی موثر با عدم توجیح مالی روبرو هستند .

فایده و سود ضعیف قادر به پوشش هزینه ها نیستند بسیاری در معرض تعطیلی و کسر درآمد به سر می برند؟

دو پدیده کرونا و تحریم به شدت اقتصاد ایران صدمه پذیر کرده است نیمی از مغازه های موجود غیر بازده و غیر اصولی هستند نیمی از کارخانه ها هم همینطور حالا این وسط که شاهد شغل عوض کردن مکرر مردم هستیم تصمیم غیر اصولی سیاست انقباضی هم مزید بر علت شده است؟

اصلا این سیستم مشکلات امنیتی را به تنهای می تواند فعال کند که کرده است حالا اگر با سالروز فوت مهسا امینی هم مصادف شود چه خواهد کرد؟

این مشکلات اقتصادی در هر حال سر ریز امنیتی و شورشی پیدا خواهند کرد .

اگر به موقع شناسایی درمان نشوند؟

وای به حال مملکتی که اتاق مدیریت سیاسی امنیتی و اقتصادی آن تعطیل باشد؟

حتی بالاتر نه تنها چنین سیستمی وجود ندارد بلکه چنین مدیر و پزشکی نبوده اکنون هم نیست هر چه هست به همان شکل سنتی نیمه فعال نصیحتی دنبال می شود.

سیستم دولت امروز نگاه می کند چقدر تلفات یا کسری در یک حوزه وجود دارد سفارش می کند یک مقدار در این موضوع مساعدت بشود همین همه همت دولت همین است سخنرانی توصیه و دستور خالی است نه بیشتر ؟

راهبرد نجات اقتصاد ایران ( 64 ) رشد سرطانی فساد در 3 دولت اخیر...
ما را در سایت راهبرد نجات اقتصاد ایران ( 64 ) رشد سرطانی فساد در 3 دولت اخیر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4nejataqtesadf بازدید : 38 تاريخ : چهارشنبه 15 شهريور 1402 ساعت: 17:37